Osnivačka skupština

U subotu 24.03.2012. godine u amfiteatru Univerzitetske bolnice Foča,održana je osnivačka skupština „Udruženja strukovnih medicinskih radiologa i diplomiranih inžinjera medicinske radiologije Republike Srpske“.

Skupštinu je otvorio prof.dr Siniša Ristić, specijalista radiologije, Prodekan za nauku i istaživanje na Medicinskom fakultetu u Foči. Skupu su se obratili dr Zoran Ivković  specijalista radiologije Univerzitetske bolnice Foča,Teofik Orahovac, predsjednik Udruženja diplomiranih inžinjera medicinske radiologije Federacije BiH, te predsjednica Udruženja iz Vojvodine Svetlana Crnogorac i Đorđe Ružičić predsednik Udruženja iz Srbije. Ružičić je ujedno pročitao telegram koji je poslao prof.dr Milan Milanović, šef odsjeka Strukovni medicinski radiolog na Visokoj zdravstvenoj školi u Beogradu zajedno sa direktoricom, prof.dr Anđelkom Lazarević, koji su dali podršku osnivačkoj skupštini ,ali zbog ranije preuzetih obaveza nisu bili u prilici da prisustvuju skupu.

Na Skupštini kojoj su prisustvovali zaposleni u radiološkim službama širom Republike Srpske izabrano je rukovodstvo i dogovorene su dalje aktivnosti i pravac djelovanja Udruženja. Za predsjednika je izabran Veselko Vuković, strukovni medicinski radiolog zaposlen u Službi za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku Univerzitetske bolnice Foča. Dogovorena je i organizacija Balkanskog kongresa strukovnih medicinskih radiologa i diplomiranih inžinjera medicinske radiologije, koji će se održati sljedeće godine u Foči.

Predsjednik Udruženja:
Veselko Vuković, strukovni medicinski radiolog